Opći uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke - internet trgovina. Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.runiex.hr narudžbom proizvoda kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje.

Kupac

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini  runiex.hr


Cijene

Cijene su izražene u kunama, porez je uračunat u cijenu, u skladu sa zakonima EU. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.


Narudžbe

Naručivanje robe putem internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik. Ukoliko želite naručiti bez registracije, nakon dodavanja proizvoda u košaricu popunite podatke potrebne za slanje paketa, onda kliknite na "završi kupovinu". U ovom slučaju Vaši podaci se ne čuvaju i ne zapisuju u bazu. Svi proizvodi navedeni na internet trgovini runiex.hr nalaze se na lageru, te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ukoliko određeni proizvod nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povraćaj novaca. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.


Prethodna obavijest

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima kupnje predstavlja Prethodnu obavijest.


Potvrda prethodne obavijesti

Potvrdu prethodne obavijesti kupac će primiti zajedno sa fakturom za kupljenu robu.


Izjava o privatnosti

RuniEx.hr ne ustupa osobne podatke kupaca trećoj osobi bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca te prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima/korisnicima. Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne. Redovito se kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podaci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani. Svi djelatnici su odgovorni za čuvanje principa zaštite privatnosti.


DOSTAVA I PLAĆANJE


1. PLAĆANJE:

Narudžbu možete platiti na dva načina:

a) Plaćanje pouzećem
Pošiljku plaćate poštaru kod preuzimanja pošiljke.

b) Plaćanje karticom (Visa, Mastercard, American)
Kod narudžbe kod načina plaćanja izaberite plaćanje karticom, kde ćete odabrati vrstu kartice kojom ćete platiti narudžbu.

c) Plaćanje bankovnim transferom
Kod plaćanja bankovnim transefom ćete dobiti broj računa i ostale podatke (varijabilan simbol, koji je potrebno uvesti zbog sparivanja narudžbe).


2. ISPORUKA POŠILJKE I CJENIK DOSTAVE:

Sve pošiljke predaju se u dostavu u roku od 1-2 radna dana. Dostava se vrši putem Hrvatske pošte ili UPS kurirskom službom. Pošta i kurijer dostavlja pošiljku u roku 1-3 radna dana.


Cjenik dostave:

Dostava kurirskom službom – (narudže do 39,00 EUR): 7,00 EUR

Dostava Hrvatska pošta – (narudže do 39,00 EUR): 7,00 EUR

Dostava kurirskom službom – (narudžbe iznad 39,00 EUR ): BESPLATNA DOSTAVA

Dostava Hrvatska pošta – (narudžbe iznad 39,00 EUR ): BESPLATNA DOSTAVA


3. DOSTAVA I ISPORUKA PAKETA:

Možete birati dvije mogućnosti isporuke pošiljke

a) Dostava na vrata – plaćanje pouzećem

Sve pošiljke koje se šalju pouzećem se dostavljaju u roku od 1-2 radnog dana od slanja pošiljke u cijeloj Hrvatskoj, osim za otoke te manji broj mjesta za koja postoji poseban raspored dostave.

b) Preuzimanje paketa ,,poste restante'' - Hrvatska pošta

Za ovu vrstu dostave napomeni prilikom narudžbe napišite "Preuzimanje u Hrvatskoj pošti" Narudžbe i uplate zaprimljene od ponedjeljka do petka do 14:00h u 3 radna dana. Paket možete preuzeti 5 radnih dana nakon narudžbe u glavnoj pošti u Vašem mjestu. Napomene: Obavijest o prispijeću pošiljke NE dolazi na Vašu adresu, već paket možete preuzeti u radnom vremenu glavne pošte u Vašem mjestu.


4. OPĆI UVJETI DOSTAVE I PREUZIMANJA PAKETA

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajnom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna VANJSKA oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.


5. DISKRECIJA I PAKIRANJE

Paketi se šalju diskretno u standardnim neprozirnim kartonskim kutijama ili neprozirnim zaštitnim kovertama sa zračnim jastucima. Na paketu su navedeni isključivo Vaši podaci i podaci tvrtke koja šalje paket, runiex.hr


UVJETI POVRATA, REKLAMACIJA I ZAMJENA


ZAMJENA ILI POVRAT ISPRAVNIH PROIZVODA

Roba kupljena na daljinu može se vratiti poštom ili kurirskom službom (o svom trošku) u roku najkasnije 40 dana od dana primitka, isključivo nekorištena u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke RuniEx, doo, Kacvinského 4406, 085 01 Bardejov, Slovakia s naznakom - povrat robe.


Povrat sredstava

Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji da izvršimo povrat sredstava, u suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Troškove transporta za povrat snosi kupac. Povrat sredstava za vraćene proizvode ne uključuje prvobitne troškove transporta. Povrat sredstava će biti izvršen u roku od 14 radnih dana nakon što zaprimimo proizvod na skladište.

Za kupce koji ostvare pravo na besplatnu dostavu za narudžbe iznad 39 EUR važna napomena. Ako se vraćaju proizvodi i vraćen je samo dio narudžbe ili cjelokupan, te je konačan iznos niži od 39 EUR kod povrata novca odbijaju se troškovi dostave 7,00 EUR, jer time se gubi pravo na besplatnu dostavu, koja je isključivo za ukupne narudžbe iznad 39 EUR.

Kod povrata novca vraćaju se u vrijednosti vraćenog proizvoda. Poštarina se ne vraća, osim ako je u pitanju reklamacija zbog greške na proizvodu.


Zamjena proizvoda

U slučaju zamjene proizvoda za drugi proizvod, kupac samostalno snosi troškove dostave do skladišta ( RuniEx,doo, Kacvinského 4406, 085 01 Bardejov, Slovakia) i od skladišta do kupca po aktualnom cjeniku dostave. Besplatna dostava (za narudžbu iznad 300,00 kn) ne odnosi se na zamjenu ispravnih proizvoda.


Napomene

Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni. Svi povrati nepropisno zapakirani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih oštećenja u transportu neće biti preuzeti, nego će biti vraćeni pošiljatelju o njegovom trošku. RuniEx.hr niti u kojem pogledu ne može biti odgovoran za pošiljke oštećene ili izgubljene u transportu koje se šalju od strane kupca.


Pravo kupca na raskid ugovora i rokovi za raskid ugovora

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavke 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti.

(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavke 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.


Isključenje prava na razkid ugovora

Potrošač nema pravo na raskid ako je riječ o ugovoru o prodaji proizvoda naručenog na temelju potrošačevog zahtjeva/ponude/narudžbe, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača. Potrošač nema pravo na raskid ugovora ni ukoliko je roba koju vraća korištena, izvađena iz orginalne ambalaže (otpakirana) i/ili na kojoj je vidljivo oštećena ambalaža.


Oblik raskida ugovora

(1) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.

(2) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.

(3) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova.


Načini plaćanja


POUZEĆEM – GOTOVINOM

Ukoliko želite platiti dostavljaču prilikom preuzimanja paketa, molimo Vas da prilikom narudžbe odaberete opciju “Plaćanje pouzećem“.


KREDITNOM KARTICOM ONLINE – GoPay

RuniEx.hr omogućuje svojim kupcima plaćanje Mastercard, Visa i Maestro kreditnim karticama, preko sistema GoPay. Djelatnici RuniEx.hr internet trgovine ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije. Podaci o karticama ne pohranjuju se u našem sustavu već se broj kreditne kartice direktno provjerava i autorizira u autorizacijskom centru kartične kuće. Broj kreditne kartice nemojte upisivati nigdje osim u za to predviđeno polje, ne šaljite ga e-mailom niti putem formulara za kontakt.


Podnošenje prigovora potrošača

Obavještavamo potrošače da prigovor za kvalitet naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: RuniEx,doo, Kacvinského 4406, 085 01 Bardejov, Slovakia ili na e-mail: hr@runiex.com. Odgovor na Vaš prigovor vratiti ćemo u pisanom obliku ili e-mailom najkasnije 40 dana od dana primitka prigovora. Molimo Vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbe iznad 300 Kn
ŠIROKI DOP
Dodajemo nove atraktivne proizvode
RAZMJENA ROBE
U roku od 30 dana od primitka pošiljke